بسیاری از ما پس از یک سرماخوردگی شدید دچار سرفه می شویم. معمولا هم خیلی بیشتر از آنچه توقع داریم طول می کشد تا خوب شویم (به طور متوسط هیجده روز). برخی هم به دلیل حساسیت یا آسم از سرفه های مزمن رنج می برند. در میان کودکان اما سرفه های مزمن یا خس خس سینه می توانند علاوه بر سرماخوردگی و حساسیت از یک عامل دیگر نشأت بگیرند: یک پروتئین خیلی خاص.
محققان همیشه در تلاش برای یافتن پاسخی به این پرسش بودند که چرا کودکان مبتلا به ویروس پیوسته یاخته ی تنفسی (RSV) از همان سرفه و خس خس سینه ی مبتلایان به آسم رنج می برند اما به داروهای آسم که بر بزرگسالان اثر می کند واکنش مثبت نشان نمی دهند. ویروس RSV یک ویروس بسیار رایج است که تأثیر ملایمی دارد و علائمش بسیار شبیه علائم سرماخوردگی است.
بر اساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه ی ایمن شناسی بالینی و حساسیتها چاپ شده است وجود یک پروتئین می تواند پاسخ به این سوال باشد. این پروتئین که TRPV1 نام دارد در دستگاه تنفسی کودکان فعالتر از بزرگسالان است. پیشتر محققین می دانستند که پروتئین TRPV1 در تمام مشکلاتی که همراه با سرفه ایجاد می شود نقش بازی می کند: تنگی مجاری تنفسی، ترشحات بینی، و رفلاکس سرفه.
دانستن اینکه فعالیت این پروتئین ارتباطی به حساسیت ندارد به دانشمندان کمک می کند که درمانهای جدیدی برای سرفه در بیماران کم سن و سال پیدا کنند.
این یک پیشرفت بزرگ است به ویژه اینکه کمیته ی دارو و تغذیه ی کودکان آمریکا اعلام کرده است که خطرات استفاده از داروهای بر پایه ی مرفین برای درمان سرفه از فواید آن بیشتر است. بسیاری از درمانهای کنونی سرفه در واقع خود سرفه را درمان نمی کنند بلکه از مرفین برای سرکوب کردن واکنش بدن به سرفه استفاده می کنند. یافتن راه حلی برای درمان خود سرفه کمک می کند که آن هیجده روز دشوار خیلی زودتر به پایان برسد.
منبع: www.howstuffworks.com
اقا خیلی وبسایتتون عالیه