یکی از رایجترین تصورات درباره ی قند این است که می تواند منجر به دیابت شود. شاید دلیل این برداشت این است که بیماران مبتلا به دیابت از قند خون بالا رنج می برند و به همین دلیل باید مراقب میزان قندی که دریافت می کنند باشند. اما عموما هیچ رابطه ی علت و معلولی بین مصرف قند و ابتلا به دیابت وجود ندارد، البته به استثنای یک مورد که در ادامه به آن می پردازیم.
سه نوع دیابت وجود دارد:
نوع یک: دیابت نوع یک در صورتی گریبانگیر فرد می شود که لوزالمعده نتواند انسولین تولید کند. انسولین هورمونی است که قند را از غذا استخراج می کند و به قند اجازه می دهد که به بافتهای بدن وارد شود. بدن از قند به عنوان سوخت و برای تولید انرژی استفاده می کند.
نوع دو: اگر لوزالمعده انسولین تولید کند اما میزان انسولین کافی نباشد و یا انسولین تولیدی کارش را به درستی نتواند انجام بدهد، فرد دچار دیابت نوع دو می شود. دیابت نوع دو معمولا برای افراد چاق و تنبل اتفاق می افتد و یا افرادی که میزان زیادی از کالری از منابع مختلف و نه لزوما و صرفا شیرینیجات دریافت می کنند.
دیابت بارداری: برخی زنان حامله در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که بر نحوه ی کار انسولین اثر می گذارد دچار دیابت موقتی می شوند.
پس ارتباط مصرف قند و دیابت چیست؟ افرادی که زیاد نوشیدنی های شیرین (نوشابه های پر از شکر و نوشیدنی های میوه ای) می نوشند در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند. البته بسیاری از افرادی که نوشیدنی های پرشکر می نوشند چاق و دارای تغذیه ناسالم هستند اما حتی افراد لاغر و دارای تغذیه ی سالم هم اگر زیاد نوشیدنی های شیرین بنوشند خطر ابتلایشان به دیابت افزایش پیدا می کند.
منبع: www.howstuffworks.com