کار کردن شکم موضوع متداولی برای صحبت کردن نیست. یک بار در روز کار کردن شکم ممکن است برای برخی خیلی طبیعی باشد در حالی که برای بعضی دیگر یک روز در میان و برای دیگران یک بار در هفته اتفاق بیافتد. اما آیا واقعا لازم است هر روز شکممان کار کند؟
به نظر می رسد که لزوما اینطور نیست. دستگاه گوارشی می تواند به اندازه ی غذای یک هفته ی ما را در خودش نگه دارد – و گاهی حتی بیشتر. یعنی اینکه محدوده ی طبیعی یک محدوده ی بزرگ است و شما هر کجای این طیف که قرار بگیرید طبیعی محسوب می شوید. هرچند که دیر به دیر کار کردن شکم مضراتی دارد. یبوست ممکن است باعث کمردرد و ناراحتی معده شود. همچنین می تواند باعث شود که شکمتان برآمده به نظر برسد. و در نهایت وقتی که بالاخره شکمتان کار می کند، خیلی بدبو خواهد بود؛ چرا که هرچقدر مدفوع بیشتر در روده ی بزرگ بماند، زمان بیشتری دارد که گازهای بدبو تولید بکند.
اگر روده ی بزرگتان به دفعات کافی تخلیه نمی شود، می تواند نشانه ی این باشد که تغذیه ی شما صحیح نیست و یا به اندازه ی کافی ورزش نمی کنید. یک رژیم غذایی که به اندازه ی کافی فیبر دارد – ۲۰ تا ۳۰ گرم در روز برای یک فرد بالغ – برای شما خوب است و از به پیشگیری از بیماری قلبی هم کمک می کند. ورزش روزانه به شما کمک می کند که عضلات شکم را درگیر کنید و به حرکت غذاهای در حال هضم در مسیر دستگاه گوارش کمک کنید. اگر به اندازه ی کافی مایعات نمی نوشید، ممکن است کار کردن شکمتان به تأخیر بیافتد. وقتی بعضی یا همه ی این عوامل دست به دست هم بدهند، کار سخت تر می شود. مدفوع در انتهای روده ی بزرگ سفت می شود و با گذشت روزها دفع آن سخت تر می گردد.
فارغ از اینکه شکمتان سه بار در هفته یا سه بار در روز کار کند، دستگاه گوارش شما پشت پرده مشغول به کار است. در فاصله ی چند ساعت از زمانی که می خورید و می آشامید، دستگاه گوارش مواد مغذی را استخراج کرده و آنها را به دستگاه گردش خون وارد می کند و تمام مواد زاید را بعد از طی مسافت شش متر وارد روده ی بزرگ می کند. ممکن است یک یا دو روز طول بکشد که این مواد زاید به آنجا برسد ولی وقتی به آنجا رسید بقیه کار را باید شما انجام بدهید. باید زمانی از روز پر مشغله ی خود را به دستشویی رفتن اختصاص بدهید – حتی اگر لازم باشد پس از یک ربع که در دستشویی بوده اید با شرمندگی در حضور همکاران به سر میز کار خود بروید.
منبع: www.howstuffworks.com