چرا مصرف زیاد قند می تواند منجر به آلزایمر شود؟
در تاریخ: 1 مارس 2017

این یک اخطار به افرادی است که رژیم غذایی پرقندی دارند. آنها در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند که سلولهای مغز را از بین می برد، از دست رفتن حافظه را کلید می زند و در تخریب تواناییهای ذهنی نقش آفرینی می کند.

اینها بر اساس مطالعات جدید محققان دانشگاه بث آشکار گردیده که می گوید داشتن یک رژیم غذایی پرشکر خطر ابتلا به این بیماری مخرب دستگاه عصبی را زیاد می کند. این مطالعه می گوید که گلوکز خون و این بیماری با یکدیگر ارتباط تنگاتنگ دارند. گلوکز آنزیم کلیدی MIF را که در برابر گسترش این بیماری مقاومت می کند، تضعیف می کند.

پروفسور جان فان دن السن از دانشکده ی زیست شناسی و زیست شیمی دانشگاه بث می گوید: “به طور طبیعی، MIF بخشی از پاسخ دستگاه دفاعی بدن به تولید پروتئینهای غیر طبیعی در مغز است و ما فکر می کنیم به دلیل اینکه قند قابلیتهای بعضی از MIFها را کاهش می دهد و برخی دیگر را به کلی از کار می اندازد، می تواند آغازگر گسترش آلزایمر باشد.”

پنجاه میلیون نفر در سراسر جهان از بیماری آلزایمر رنج می برند و این رقم ممکن است در سی و پنج سال آینده به ۱۲۵ میلیون نفر برسد. محققان امیدوارند که کشف ارتباط قند با گسترش آلزایمر به کنترل این بیماری در مبتلایان کمک کند.

خطر هایپرگلیسمی یا افزایش قند خون

این مطالعه افراد چاق و مبتلا به دیابت را بیشتر در معرض خطر آلزایمر می داند چرا که آنها قند خون بالایی دارند که منجر به تجمع پروتئینهای غیر طبیعی در مغز می شود. بر اساس این تحقیق، خطر ابتلا به آلزایمر در اثر قند برای افرادی که مبتلا به دیابت نیستند هم پابرجاست.

بر اساس این مطالعه فرآیندی به نام گلیکاسیون یا واکنش غیر آنزیمی قند و پروتئین نقش مهمی را در جلوگیری از گسترش بیماری آلزایمر در مراحل اولیه اش ایفا می کند. تضعیف MIF یک نقطه ی چرخش محسوب می شود که این بیماری عصبی را تشدید می کند. در مراحل ابتدایی این بیماری، آنزیم MIF در اثر گلوکز در مغز دچار تغییر می شود.

عمر کسار از دانشگاه بث می گوید قند اضافی برای دیابت و چاقی نامطلوب است. ارتباط احتمالی آن با بیماری آلزایمر دلیل دیگری برای افراد است که قند مصرفی خود را کنترل کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *