کشف شصت سیاره جدید: شما هم می توانید سیارات جدید کشف کنید
در تاریخ: 15 فوریه 2017

یک تیم بین المللی ستاره شناسی موفق شده با اندازه گیری تغییرات ستاره ها، دهها سیاره جدید در خارج از منظومه ی شمسی کشف کند.

به گزارش کریستین ساینس مانیتور، این تیم تحقیقاتی بین المللی مستقر در هاوایی، هزار و ششصد ستاره را در یک بازه زمانی بیست ساله مورد مشاهده قرار داده است و تا کنون موفق به کشف شصت سیاره و شواهدی دایر بر وجود پنجاه و چهار سیاره دیگر خارج از منظومه شمسی شده است. مهمترین کشف آنها سیاره گلیز ۴۱۱b تام دارد که یک زمین بزرگ با دمای بالا محسوب می شود و در فاصله هشت سال نوری از ما قرار دارد.

این اکتشافات دانش عمومی درباره سیارات را به کلی دگرگون کرده است. به طور تاریخی تصور می شد که ستاره های اندکی دارای سیاره هستند اما اکنون به نظر می رسد که تعداد بی شماری سیاره خارج از منظومه ی شمسی ما وجود دارد. این اکتشافات همچنین می تواند درک ستاره شناسان از نحوه شکل گیری سیارات را تغییر دهد.

میکو تومی از دانشگاه هرتفوردشایر انگلستان می گوید:”تصور این که حتی نزدیک ترین ستاره ها به خورشید هم سیاراتی دارند که به دورشان می گردند، بسیار هیجان انگیز است. این چیزی است که ستاره شناسان حتی تا پنج سال پیش هم نمی توانستند تصور کنند. این سیارات جدید به فهم نحوه شکل گیری منظومه های سیاره ای کمک می کنند.”

تیم کاشف این سیارات از سال ۱۹۹۶ تلاشهایش را آغاز کرد و در این مدت از تلسکوپهای بسیار قوی و ابزارهای مربوطه استفاده کرد. تحقیق اخیر مبتنی بر شصت و یک هزار مشاهده بر روی هزار و ششصد ستاره است. با استفاده از تکنیکی به نام سرعت شعاعی که تغییرات اندک در رنگ و محل ستاره ها در آن رصد می شود، ستاره شناسان می توانند پی به وجود سیاره هایی در اطراف ستاره مورد نظر ببرند. سیاره گلیز ۴۱۱b که به دور ستاره گلیز ۴۱۱ می گردد، به همین طریق رصد شد. این ستاره چهارمین ستاره نزدیک به خورشید است. سیاره کشف شده آن دارای سطح صخره ای و جرمی معادل چهل در صد جرم خورشید است. محققان به آن ابر زمین لقب داده اند و معتقدند که دمای آن بیش از آن است که بتوان نشانه ای از حیات بر روی آن یافت.

انتظار می رود تعداد بسیار بیشتری از این سیاره ها در آینده نزدیک کشف شود. تمام داده های مربوط به مشاهدات انجام شده اکنون در اختیار عموم قرار گرفته و نرم افزار تحلیل داده ها و یک راهنمای آنلاین برای استفاده از نرم افزار و داده ها منتشر شده است که به همه ی علاقمندان این امکان را می دهد که در کشف سیارات جدید مشارکت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *